Társadalomtudományi szakkönyvtár

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Társadalomtudományi Szakkönyvtár az egyetem Rókus utcai épületében található. Ezen épület emeleti részeit a tanszékek, oktatótermek és szobák foglalják el, a könyvtárba a földszinten balra fordulva juthatunk el. A folyosón elhelyezett pultnál történik a beiratkozás, kölcsönzés.

A folyosó végén két könyvszekrényben újdonságokat talál a látogató: az egyikben az újabb könyvekből látható (és olvasható) egy kis ízelítő, a másik a beérkezett legfrissebb folyóiratokat teszi hozzáférhetővé.

A folyosóról nyílik a könyvtár olvasóterme. A leggyakrabban használt munkák: kézikönyvek, adattárak, oktatási anyagok kerültek itt elhelyezésre.

A könyvtár kölcsönözhető állományának nagy része szabadpolcon található. Egy kis sarokban le is lehet ülni, és belenézni az anyagba.

Gyűjtőkör

Történelem, néprajz, szociológia, szociálpolitika.

Szolgáltatás

Helyben olvasás

Helyszíne az olvasóterem és a folyóirat olvasó sarok.

Csak helyben használható dokumentumok:

időszaki kiadványok
olvasóterem állománya
oktatók által elhelyezett fénymásolatok
szakdolgozatok

Kölcsönzés

Csak beiratkozott, érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasók vehetik igénybe. Az olvasójegyre egy időben öt dokumentum kölcsönözhető. A kölcsönzési idő egy hónap, ami legfeljebb kétszer hosszabbítható, telefonon is. A már kikölcsönzött könyvekre előjegyzés kérhető.

  Kölcsönözhető kötetek száma Kölcsönzési határidő Hosszabbítás
PTE oktatói, óraadói tanárai 20 3 hónap 2 x 1 hónap
PTE PhD hallgatói, szakkolégistái         10 1 hónap 2 x 1 hónap
PTE hallgatói 5 1 hónap 2 x 1 hónap
Egyéb olvasók 5 1 hónap 2 x 1 hónap

Internet használatra 7 db számítógép áll rendelkezésére. A számítógépes katalógusban tájékozódhat a könyvtárban található CD-ROM-okról. A keresőbe az „elektronikus dokumentum” (mint cím) kifejezést írva listát kaphat róluk.

 

Elérhetőség

Csoportvezető könyvtáros: Horváth Klára horvath.klara@lib.pte.hu

A könyvtár honlapja: http://www.lib.pte.hu/hu/tarstud-hirek
Cím: 7624 Pécs, Rókus u. 2. M/1. Fsz. 01. | 7624 Pécs, Pf. 28.
Telefon: (72) 503-650 / 23560
Munkatársak: Telefonkönyv

A szakkönyvtárról és az egyetem egyéb könyvtári egységeiről bővebb információk a PTE Központi Könyvtárának honlapján találhatók!